Eerst de mens, dan de akte

Heijkants wordt Dorland, notarissen natuurlijk


De een wordt van notaris kandidaat, de ander van kandidaat notaris. Verwarrend? Nou, dan moet je eens van die aktes lezen die je van hen krijgt. Nee hoor, het gaat hier om de wisseling van de wacht; Gejo Heijkants leverde bij de Koning op 1 september zijn titel van notaris in en op diezelfde dag werd Mariska Dorland door de Koning in het ambt van notaris benoemd.

Maar dit is nog niet alles, want het statige pand aan de Markt wordt ergens begin november verruild voor het pand van Frans Jansen Electro, de voormalige buurman dus. Het huidige notariskantoor is verkocht, maar (nog) niet bekend is aan wie. “We zijn ons nieuwe pand nu aan het inrichten, maar hier moet ook nog een hoop gebeuren natuurlijk”, aldus het duo, dat inmiddels al 2,5 jaar samenwerkt.

Gejo Heijkants 26 jaar geleden

Het levert op

Gejo (64) was kandidaat-notaris bij Herman Stoetzer en Fred Jansen. Een slordige 26 jaar geleden nam hij het kantoor over, als beëdigd notaris natuurlijk. Hij zette er een gezellige maar natuurlijk ook een vertrouwelijke sfeer op.

“Wij krijgen hier met heel private zaken te maken en dat kunnen blije dingen, maar ook verdrietige dingen zijn. Denk aan de aankoop van een huis, een samenlevingscontract, maar ook een overlijden met de erfenis die afgewikkeld moet worden”, zegt hij.

Vier jaar geleden kwam hij Mariska (41) tegen, moeder van drie kinderen en geboren in Dieren. Ze woont in Waalwijk. “Ik studeerde eerst Nederlands recht in Nijmegen, ging de advocatuur in en in 2010 ben ik notarieel recht gaan studeren. Mijn specialismen liggen op het ondernemers- en familierecht, maar ik doe natuurlijk alles.

Mariska Dorland (foto’s Casper van Aggelen)

Weet je, het kost misschien een beetje om bij ons advies in te komen winnen, maar het levert je enorm veel op. Denk maar aan het erfrecht. Dit werk is zo lekker afwisselend joh, helemaal goed.”

“En het is fijn dat Gejo nog drie dagen per week komt helpen. Bij ons komt eerst de mens, dan pas de akte”, aldus Mariska. “En ik heb er het volste vertrouwen in dat de sfeer hier hetzelfde blijft”, aldus Gejo.

Op naar de trapgevel dus.

Gejo zwaait Mariska uit
Gejo zwaait naar Mariska die onderweg is naar het nieuwe kantoorpand

Dit artikel is gepubliceerd in Weekblad Oosterhout van woensdag 6 september 2023

Ook interessant