Zakelijk

Deskundige begeleiding in zakelijke juridische zaken

Navigeren door zakelijke juridische kwesties

Elke onderneming en elk zakelijk project komt met zijn eigen set van juridische uitdagingen. Of het nu gaat om het opzetten van een bedrijf, het beheren van aansprakelijkheden, fiscale planning, of het oprichten van een vereniging of stichting, elke beslissing heeft juridische implicaties die zorgvuldig overwogen moeten worden. Bij Heijkants & notaris Maevis zijn we uw vertrouwde partner op deze essentiële momenten. Wij vertalen niet alleen complexe juridische documenten in begrijpelijke taal, maar bieden u ook de zekerheid dat alle juridische aspecten tot in detail correct zijn geregeld. Hierdoor kunt u zich volledig richten op wat u het beste doet: uw bedrijf leiden en laten groeien.

Ga snel naar

BV & NV

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van het oprichten van een Besloten Vennootschap (BV) of Naamloze Vennootschap (NV) is de beperkte aansprakelijkheid die deze rechtsvormen bieden. In deze structuren draagt de onderneming zelf de aansprakelijkheid, wat in de meeste gevallen betekent dat directeuren en/of aandeelhouders persoonlijk beschermd zijn tegen schulden en andere financiële risico’s van de onderneming. Echter, deze bescherming is niet absoluut en vereist zorgvuldige juridische planning. Het opstellen van solide statuten is hierbij cruciaal en valt binnen onze expertise bij Heijkants & notaris Maevis. Een goed geformuleerd statuut kan niet alleen de aansprakelijkheidsrisico’s beperken, maar ook zorgen voor een heldere verdeling van winsten onder de aandeelhouders. Zo zorgen we ervoor dat u met vertrouwen kunt ondernemen, wetende dat de juridische fundamenten van uw BV of NV stevig zijn verankerd.
Een van de belangrijke factoren die meespelen bij de keuze voor een Besloten Vennootschap (BV) of Naamloze Vennootschap (NV) zijn de fiscale voordelen. Deze rechtsvormen worden vaak gekozen wanneer er aanzienlijke winsten worden gegenereerd, omdat ze fiscaal vaak gunstiger zijn dan andere bedrijfsvormen zoals een eenmanszaak of VOF. Bij Heijkants & notaris Maevis zijn we goed uitgerust om u te adviseren over de fiscale implicaties van het oprichten en runnen van een BV of NV. We helpen u bij het identificeren van fiscale voordelen en het navigeren door de complexe fiscale wetgeving, zodat u de meest fiscaal-efficiënte structuur voor uw onderneming kunt kiezen. Op deze manier kunt u zich concentreren op het groeien van uw bedrijf, terwijl u verzekerd bent van een fiscaal geoptimaliseerde ondernemingsvorm.

Vereniging & stichting

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen in uw leven en brengt veel juridische formaliteiten met zich mee. Van het ondertekenen van een koopovereenkomst tot het regelen van de hypotheek; elk onderdeel vereist een gedegen juridische onderbouwing en duidelijkheid over uw rechten en plichten. Een veelvoorkomende misvatting is dat de juridische aspecten van het kopen van een huis vanzelfsprekend of eenvoudig zijn. In werkelijkheid zijn er diverse nuances die, indien over het hoofd gezien, tot complicaties kunnen leiden. Denk hierbij aan zaken als ontbindende voorwaarden, erfdienstbaarheden, en gemeenschappelijke kosten bij appartementsrechten. Als u overweegt een huis te kopen, is het essentieel dat u zich juridisch goed laat begeleiden. Naast de makelaar en de hypotheekadviseur is de notaris een onmisbare partner in dit proces. Bij Heijkants & notaris Maevis bieden we de juridische expertise en persoonlijke aandacht die u nodig heeft bij deze belangrijke stap. We lichten alle relevante aspecten toe en begeleiden u bij elke fase van de aankoop, zodat u met vertrouwen en volledige duidelijkheid uw handtekening kunt zetten.
De verkoop van een huis is niet enkel een financiële transactie; het is ook een proces met diverse juridische aspecten die zorgvuldig behandeld moeten worden. Van het opstellen van de verkoopovereenkomst tot de overdracht bij de notaris, elke stap heeft zijn eigen juridische nuances die goed begrepen en afgehandeld moeten worden. Een algemene misvatting is dat de notaris pas in beeld komt bij de laatste stap van de verkoop. In werkelijkheid is het aan te raden om al in een vroeg stadium juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunnen potentiële complicaties, zoals geschillen over verborgen gebreken of misverstanden rond de opleveringsdatum, voorkomen worden. Wanneer u uw huis wilt verkopen, is het dus van groot belang dat u deskundig juridisch advies inwint. De notaris speelt hierin een cruciale rol, niet alleen bij de uiteindelijke overdracht maar ook bij het gehele voortraject. Bij Heijkants & notaris Maevis staan wij klaar om u bij elke stap van het verkoopproces te ondersteunen. We zorgen voor een heldere en zorgvuldige afhandeling van alle juridische zaken, zodat u met een gerust gevoel uw huis kunt verkopen.

CONTACT

Samen bouwen aan uw juridische zekerheid?

Liever direct contact?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag verder